Suhajda Szilárd

Suhajda Szilárd volt esztergomi főikolás nem kisebb feladatra vállalkozott a TheBigFive projekt részeként mint hogy idén a Magyar Lhoce Expedíció 2022 keretében meghódítja a Lhoce főcsúcsát amely a maga 8516 méterével bolygónk 4. A kételkedés akkor indult amikor a hegymászó visszaérkezett az alaptáborba posztolt egy képet a szakácsokkal töltött utolsó tábori estéről majd hazautazott Magyarországra.


Pin On Eletmod Magazin

Pályafutása A békéscsabai származású de Esztergom városához is erősen kötődő angoltanár Suhajda Szilárd hátizsákos túrázóként kezdte életének ezen szakaszát majd eljutott a Kárpátokba az esztergomi túrázókkal Erdélybe illetve az Alpokbais.

. Szilárd a tervezettnél előbb elérte az alaptábort. A világ második legmagasabb pontjára 8611 méterre szintén oxigénpalack használata nélkül saját erejéből jutott fel - olvasható a közleményben. A sportoló mesterséges oxigén használatát elvből elutasítva expedíciója során mindvégig önállóan és saját felszerelését használva magashegyi teherhordók alkalmazása és egyéb külső erőforrások és táborok használata nélkül mászott.

11 hours agoSuhajda Szilárd május 14-én sikeresen elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját a Lhoce 8516 méteres csúcsát olvasható a hegymászó közösségi oldalán. A kedvező időjárás-előrejelzést látva május 11-ére virradó éjjel indult el a csúcsmászó körre. Ekkor kezdi a Kárpátokat is felfedezni s barátaival Erdélybe illetve a Tátrába járni.

Hegymászó Suhajda Szilárd 1982-ben született és gyermekkorától kezdve az erdők és folyók szerelmese. Június 29 magyar expedíciós hegymászó. Suhajda Szilárd - Home Suhajda Szilárd SuhajdaSzilardClimber Athlete Send Email More Home Videos Photos About Suhajda Szilárd About See all.

15 hours agoA tájékoztatás szerint Suhajda Szilárd május 11-én érte el a 6400 méteren fekvő kettes tábort ahonnan éjszaka indult tovább a 7300 méteren ledepózott sátrához. 7 hours agoMájus 14-én Suhajda Szilárd sikeresen elérte Földünk negyedik legmagasabb pontját a Lhoce 8516 méteres csúcsát. 2003-ban túravezetői jogosítványt szerez.

13 hours agoSuhajda Szilárd a K2 első magyar megmászása során is a tiszta mászás jegyében érte el történelmi sikerét. Nincs fotó nem történt meg. A sportoló ezúttal is mesterséges oxigén használata és teherhordók alkalmazása nélkül mászott a hétvégén pedig már vissza is tért az alaptáborba.

Join Facebook to connect with Szilard Suhajda and others you may know. Az expedíció április 6-án indult mostanra pedig Szilárd túl van már a második akklimatizációs. A hegymászó mesterséges oxigén használata nélkül saját felszerelésével magashegyi teherhordók alkalmazása és egyéb külső erőforrások és táborok használata nélkül mászott közölte a Magyar Lhoce Expedíció hétfőn.

Elérte az alaptábort Suhajda Szilárd a K2 első magyar megmászója aki a Föld negyedik legmagasabb csúcsa a 8516 méter magas Lhoce megmászására indult el április 6-án Budapestről - közölte a Magyar Lhoce Ecpedíció. Magyar expedíciós hegymászó. Suhajda Szilárd vagyok a hazai expedíciós hegymászás aktív szereplője.

Suhajda Szilárd április 6-án indult Budapestről. Suhajda Szilárd Békéscsaba 1982. 17 hours agoSuhajda Szilárd április elején indult az úgynevezett Big Five-kihívásra amely során első magyar állampolgárként földünk öt legmagasabb Mount Everest 8848 méter K2 8611 méter Kancsendzönga 8586 méter Lhoce 8516 méter Makalu 8463 méter hegycsúcsát szeretné elérniA Magyar Lhoce Expedíció 2022 egy hosszú távú Himalája-projekt.

Hegymászó sportoló férj és apuka. A Nepál és Kína határán emelkedő csúcsra vezető úgynevezett nepáli normál útvonal áthalad a. A Jobbikban az olajembargóval kapcsolatban sincs egység videó Az expedíció keddi közleménye szerint Suhajda Szilárd a K2 első magyar megmászója idén új hosszú távú himalájai projektbe kezd ennek részként indul a Lhocéra.

A hegyet korábban mindössze két magyar Erőss Zsolt és Gál László mászta meg 2011-ben. A hegymászó két napon keresztül ereszkedett a biztonságot jelentő alaptábort a mai nap reggelén érte el. 909 Followers 144 Following 197 Posts - See Instagram photos and videos from Suhajda Szilárd szilardsuhajda szilardsuhajda.

A hegymászó április 6-án indult Budapestről hogy a tavaszi himalájai szezonban a negyedik legmagasabb pontra tűzhesse ki a magyar lobogót emlékeztet a közlemény. Szilard Suhajda is on Facebook. A világ második legmagasabb pontjára 8611 méterre szintén oxigénpalack használata nélkül saját erejéből jutott fel - olvasható a közleményben.

Suhajda Szilárd a Lhoce megmászására készül Suhajda Szilárd a Lhocére indul Pintér László Földünk negyedik legmagasabb hegycsúcsa a 8516 méteres Lhoce lesz Suhajda Szilárd következő expedíciójának célja. A Nepál és Kína határán emelkedő hegy a negyedik legmagasabb a világon. Suhajda Szilárd elérte az alaptábort Írta.

Innen a 3-as táborból szintén éjszaka startolt és nagyjából a déli órákban érte el a 4-es tábor magasságát ami az úgynevezett csúcsmászó tábort jelenti. Suhajda első magyarként jutott fel a K2-re. Célja az Everesttől délre található 8516 méteres Lhoce megmászása.

Az úgynevezett The Big Five kihívásban a Föld öt legmagasabb hegycsúcsára szeretne feljutni. Suhajda Szilárd azt állította hogy oxigénes segítség nélkül mászott ami jelentős nehezítés. 14 hours agoSuhajda Szilárd szombaton sikeresen elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját a Himalájában található Lhoce 8516 méteres csúcsát.

Egy oldal azoknak akiket érdekel a hegymászás világa a sportos életmód és szívesen követnék. Öt nappal később 21-én indult első akklimatizációs körére majd 27-én a másodikra. Suhajda Szilárd idei célja a 8516 méter magas Lhoce megmászása része annak a hosszútávú projektnek melynek során szeretné elérni a föld öt legmagasabb hegycsúcsát.

7202 likes 1277 talking about this. Húsz éve járom a hegyeket 2012 óta foglalkozom himalájai expedíciókkal. 16 hours agoSuhajda Szilárd április 6-án indult Budapestről majd Katmanduból a szokásos gyalogos trekkinggel 16-án érte el az Everest és a Lhoce közös alaptáborát.

Suhajda Szilárd bejelentkezett a Lhoce csúcsáról. Facebook WhatsApp Email Elérte az alaptábort Suhajda Szilárd a K2 első magyar megmászója aki a Föld negyedik legmagasabb csúcsa a 8516 méter magas Lhoce megmászására indult el április 6-án Budapestről tájékoztatta a Magyar Lhoce Ecpedíció az MTI-t szombaton. Facebook gives people the power to share.

2019-ben első magyar állampolgárként álltam a világ legnehezebb nyolcezres hegyeként emlegetett K2 csúcsán tisztán mesterséges oxigén használata nélkül. 12 hours agoSuhajda Szilárd a K2 első magyar megmászása során is a tiszta mászás jegyében érte el történelmi sikerét.


Sixty Five Years After The First Climbers Summited Mount Everest We Look Back On Our Most National Geographic Maps National Geographic Archives Mount Everest


Mount Everest Zion National Park Travel India Beautiful Places Geography Map


Pin On Trans Adventure


Rbse Solutions For Class 12 Geography Chapter 20 पर वहन Rbsesolutionsforclass12geography Rbsesolutions Geography Map Geography Teaching Geography


Kajlas 2009 Sentyabr Vnutrennyaya Kora Fenomen Kajlasa Alpinizm Koran

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel